Španjolci opleli po Hrvatima: ‘Kovačić je netragom nestao, a Gvardiol ne pokazuje da je najskuplji na svijetu‘

Španjolska Marca je odlučila posvetiti veliki tekst Manchester Cityju, a u tom tekstu nisu štedjeli Hrvate. Španjolci pišu kako je City puno potrošio, a onda otpisao igrače koji su trebali biti pojačanja. Posebno su se osvrnuli na Matea Kovačića i Joška Gvardiola.

“Optužnica protiv Manchester Cityja kojom se klub tereti da je 115 puta prekršio pravila financijskog fair playa u fokus stavlja trošenje Cityja na transfere. Prvak Engleske i Europe je prošlog ljeta za četiri igrača izdvojio 241 milijun eura. Došli su Joško Gvardiol za 90 milijuna eura, Matheus Nunes za 62, Jeremy Doku za 60 i Mateo Kovačić za 29.1 milijun eura, no Pep Guardiola ih ni pola godine kasnije nije uspio uklopiti u ekipu niti su mu se nametnuli”, piše Marca pa nastavlja:

“Trener ostaje vjeran onima koji su mu prošle sezone donijeli trostruku krunu. Došao je odlučujući dio sezone, a oni koji su dovedeni i plaćeni kao pojačanja su nestali iz trenerovih planova. U zadnjih pet utakmice četiri spomenuta igrača su zajedno imala četiri nastupa u prvoj ekipi. Gvardiol je, doduše, u zadnje tri utakmice bio ozlijeđen, 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New Report

Close